Connect with us

Letenky

Z Prahy, Vídně i Bratislavy po Evropě od 200 Kč

Z Prahy, Vídně i Bratislavy po Evropě od 200 Kč

V únoru a březnu stále stíháš nějaký ten výlet do evropských zemí – nyní si jej dopřeješ ještě levněji. Našli jsme ti super ceny letenek z Prahy, Vídně a v pár případech i z Bratislavy. Stačí vybrat, rezervovat a jen se těšit. Ale rychle – ceny u takových letenek se během chvíle mění. ????

Reklama

Akční letenky

Nezapomeň se podívat na naši nabídku pobytů, kde máš letenku, ubytování a obvykle i stravu již v ceně! 

Billund

Nejznámější atrakcí, kterou si s Billundem jistě spojuje většina lidí, je jeho Legoland, v němž se dokonce můžete i ubytovat. Najdete jej všude možně po světě, ale toto je ten pravý, nefalšovaný, původní! Sídlí hned vedle továrny této stavebnice a otevřen byl roku 1968. Je rozdělen na několik tematických částí a jeho obsah stále přibývá. Ale Billund není jen o tom, na fotografii níže vidíte například blízké přírodní jezero. Vyplatí se očividně i vypadnout z města, nebo Legolandu, a projít se jen tak po přírodě.

Milán

Milán je italské město módy – tady se určují trendy, tady probíhají čachry s kombinacemi v luxusních obchodech. Ale není to tu jen a jen o módě, tohle město nabízí každému něco. Historické památky, jako například slavný Milánský dóm, (jednu z mála italských staveb v gotickém slohu) ale také univerzity, množství parků a pro milovníky dobrého jídla a pití skvělé restaurace.

Gothenburg

Gothenburg je druhé největší švédské město. Považováno je hlavně za město studentské, jsou tu totiž hned dvě velké univerzity, kde studuje díky jejich kapacitě nejvíce studentů v celém Švédsku. Díky Golfskému proudu, který omývá zdejší břehy tohoto přístavního města, je zde příjemné a mírné, ačkoliv tak trochu deštivé podnebí. Ale i když to není slavný Stockholm, za návštěvu určitě stojí. Projdi si královskou hlavní třídu, dlouhou přibližně jeden kilometr. Najdeš tu například městskou knihovnu nebo muzeum umění. A další atrakcí tu je například i zábavní park Liseberg.

Stockholm

Sever, plný skandinávské kultury, tajemné atmosféry, chladného podnebí. Památky, design. Letos jsme si té zimy až tak neužili, pravda – tak zavítejte do chladných krajin a napravte si dojem. Co všechno stojí za to, najdete například i v našich článcích:

Palma Mallorca

Město ležící v zátoce Badia de Palma a její počátky spadají až do 13. století. Na ochutnávku toho nejdůležitějšího stačí dva nebo tři dny. Prohlídku je nejlepší začít katedrálou panny Marie – La Seu na starém městě, nejvyšší katedrálou na ostrově. Uvnitř nabízí výzdobu od samotného Antonia Gaudího. Najdeš tu i několik vyhlídek, nebo zavítej i do místních rybářských vesniček.

Budapešť

Pokud toužíš projít se po Krásce na Dunaji, jak je Budapešti přezdíváno, tak tohle je tvá chvíle. Navíc Budapešť skutečně stojí za to. Jediná procházka po dunajském pobřeží vás přesvědčí o tom, že je to jedno z nejkrásnějších evropských měst. Jistě si projdi historické centrum a podívej se na slavnou budovu parlamentu, nebo třeba navštiv obrovské akvárium Tropicarium-Oceanarium. Nebo to prostě zakempi v některé z místních kaváren a jen nasávej život. A kdyby ti i to bylo málo, určitě vyzkoušej zdejší horké prameny.

Londýn

V létě mírný, v zimě mírný, no prostě Londýn je pravý gentleman. Můžeš jej navštívit prakticky kdykoliv, a stejně se tam nebudeš nudit. Vždyť stačí projít se po nábřeží řeky Temže, zavítat do míst, která posloužila jako kulisy filmovým adaptacím Harryho Pottera nebo přímo do jejich studií! Ochutnat anglický čaj s mlékem a trochu z povinnosti si někde dát pravé fish and chips! No prostě tu vyzkoušej, co se jen dá stihnout. A i za víkend toho zvládneš dost!

Brusel

Kdo by nechtěl ochutnat slavné belgické vafle, čokoládu, pralinky nebo některý z jejich 1 500 druhů piva, které tu vyrábějí místní malé pivovárky? No, my Češi bychom si jistě nenechali ujít ani jedno z toho. Ale Brusel toho nabízí mnohem víc, než jen gastronomii – Atomium, jedno z nejkrásnějších náměstí světa Grand Place, jedno z nejstarších a snad i nejslavnějších nákupních center Galleries Royales St. Huber nebo i čínský pavilon.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář

Dominika stihla od dětství s rodinou procestovat Českou republiku křížem krážem. Na cestách přitom vyhledává památky – miluje historii, umění, nové chutě a hlavně přírodu! A mimo psaní pro nás i pro sebe ještě maluje!

Nahoru