Connect with us
Tatry v noci

Koronavirus

Ve Vysokých Tatrách a v Jasné o víkendu opět spustí lanovky

Ve Vysokých Tatrách a v Jasné o víkendu opět spustí lanovky

Ve Vysokých Tatrách a v Jasné o víkendu (7. a 8. listopadu 2020) opět spustí lanovky. V provozu budou v Tatranské Lomnici a na Chopku z jižní i severní strany. Kromě toho bude mít veřejnost k dispozici i vybrané hotely v obou střediscích. Informoval o tom komunikační manažer společnosti Tatry mountain resort (TMR) Marián Galajda.

Reklama

Lanovky uzavřeli preventivně

Horská střediska uzavřel provozovatel 25. října ve snaze zvýšit dosah přijatých preventivních opatření. „Lanovky i hotely jsme uzavřeli z vlastní iniciativy s tím, že jsme avizovali opětovné zpřístupnění služeb podle vývoje situace, pravděpodobně za dva týdny. Ten čas je tady a zatím jsme alespoň na víkendy připraveni bezpečná obsloužení návštěvníků, kteří se vydají do hor za relaxací,“ uvedl ředitel horského střediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

V sobotu a neděli budou k dispozici lanovky v Tatranské Lomnici včetně té na Lomnický štít, která bude podle slov obchodního manažera střediska, Lukáše Brodanského, jezdit omezenou kapacitou deset osob. „V Jasné budou v sobotu a neděli v provozu lanovky na severu v linii Bílá Pouť – Kolečko – průhyb – Chopok, na jihu Krupová – Kosodrevina – Chopok,“ doplnila obchodní manažerka středisek TMR na Liptově Jana Kňavová.

Lomnický štít v Tatrách

Horská střediska se připravují i na příští víkend (14. a 15. listopadu). Ve Vysokých Tatrách už budou v provozu podle Galajdy kromě lanovek v Tatranské Lomnici i lanovky ve Starém Smokovci a na Štrbském Plese, v Jasné linie z jihu i ze severu.

Naše články o Tatrách, co by mohly pomoci:

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru