Connect with us
Letadlo letecké společnosti Ethiopian Airlines

Koronavirus

Ethiopian Airlines mají na letišti nový milionový terminál. Využívá bezkontaktní technologie

Ethiopian Airlines mají na letišti nový milionový terminál. Využívá bezkontaktní technologie

Ethiopian Airlines před několika týdny dokončily rozšíření terminálu o rozloze 86 tisíc metrů čtverečních na letišti Addis Ababa Bole International Airport. Jeho kapacita je 22 milionů pasažérů ročně.

Reklama

Terminál se tak stal z hlediska kapacity druhým největším v Africe. Nejde však o ledajaký projekt. Terminál č. 2 stál 300 milionů dolarů a má být prvním terminálem na světě, který byl rozšířen z důvodu koronaviru a bere ohled na biobezpečnosť.

Kromě denních čistících procedur to znamená digitální funkce včetně skenerů teploty, 30 samoobslužných check-in stánků, 60 check-in pultů, 32 imigračních pultů pro příchozí s 8 e-branami, 16 míst na bezpečnostní kontrolu, bezdotykové stojany na antibakteriální gely a sezení uzpůsobené sociálnímu odstupu.

„Poskytujeme bezdotykový zážitek. Prostřednictvím mobilní aplikace Ethiopian si můžete rezervovat letenky, zaplatit, provést check-in, vytisknout visačky, odevzdat zavazadla, naskenovat boarding pass…“ uvedly aerolinky pro Skift.

Na terminálu se pracovalo v několika fázích po dobu tří let. Ultramoderní rekonstrukce je součástí strategie společnosti Ethiopian, která chce investovat do infrastruktury.

V březnu, zatímco byly ostatní africké aerolinky uzemněny, Ethiopian viděly příležitost na kompenzaci ztráty příjmů v rozšíření cargo flotily. Společnost proměnila 25 osobních letadel na cargo a high-tech farmaceutické křídlo využily na skladování a distribuci zdravotnických potřeb do 80 zemí v Africe, Kanadě, USA, Evropě, Asii a Jižní Americe.

Tento článek si můžete přečíst a uložit na později v NOVÉ APLIKACI PELIPECKY. Díky aplikaci budete mít čerstvé a žhavé informace z první ruky (funguje i v offline režimu).

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru