Connect with us
dubaj-palmy

Asie

Dubaj je pecka i mimo hlavní sezónu. 5 důvodů, proč si ji užiješ v létě 2022

Dubaj je pecka i mimo hlavní sezónu. 5 důvodů, proč si ji užiješ v létě 2022

Léto v Dubaji se rovná vysokým teplotám a horku, o tom není pochyb. Pokud sis však myslel/a, že v létě dovolená v Dubaji vůbec nedává smysl, jsi na omylu. Město superlativů a nekonečných možností totiž myslí i na ty, ktěří se chtějí zchladit. Můžeš tak učinit například na legendárních nákupech, adrenalinových indoorových aktivitách nebo nočním dobrodružství na poušti. Kromě toho, stejně jako standardně u každé exotické destinace, období mimo hlavní turistickou sezónu znamená nižší ceny a méně turistů. Jestli jsi fanouškem dovolených za skvělé ceny a méně přecpaných míst, léto v Dubaji může být super nápadem právě pro tebe.

Reklama

5 důvodů, proč se v létě vydat do Dubaje:

V červenci a srpnu dosahují teploty v Dubaji průměrně kolem 40 stupňů, což není zrovna ideální počasí k honění se za památkami. Právě v tomto období je však super čas na poznání té chladné stránky Dubaje. Osvěžit se můžeš v luxusním klimatizovaném hotelu, ve vodách Perského zálivu, v cool bazénech, ale také při lyžování.

1. TOP pobyty v luxusních hotelech rezervuješ v létě za peckovní ceny

Dubaj

5* hotel The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel v létě od 22 773 Kč

V ceně je:

  • přímý let z Vídně
  • 7 nocí v dvoulůžkovém pokoji
  • transfer
  • snídaně

Cena tohoto pobytu v hlavní sezóně a s odletem z Prahy začína na 32 550 Kč.

Dubaj hotel pobyt

The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel pláž

The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel pokoj

5* hotel Atlantis – The Palm v létě od 61 264 Kč

V ceně je:

  • přímý let z Vídně
  • 7 nocí v dvoulůžkovém pokoji
  • transfer
  • polopenze

Cena tohoto pobytu v hlavní sezóně začína na 74 333 Kč.

Hotel Dubaj - 5*Atlantis – The Palm

Hotel Dubaj - 5*Atlantis – The Palm

Atlantis – The Palm

5* hotel Hilton Dubai Jumeirah v létě od 24 184 Kč

V ceně je:

  • přímý let z Vídně
  • 7 nocí v dvoulůžkovém pokoji
  • transfer
  • snídaně

Cena tohoto pobytu v hlavní sezóně začína na 24 184 Kč.

Hilton Dubai Jumeirah hotel

Dubaj

Hilton Dubai Jumeirah

2. Dubaj má nejvyšší i nejhlubší bazén na světě

Nový dubajský resort Address Beach Resort se nachází asi 300 metrů od přístavu Marina Beach. Je oceněnou budovou díky svému unikátnímu designu. Resort má dvě věže se 77 patry, které spojuje vyvýšený most. Kromě krásných pokojů a skvělé restaurace je lákadlem rooftop infinity bazén ve výšce 294 metrů nad mořem – jak jinak, nejvyšší infinity bazén na světě. Okouzlí tě úžasnými výhledy na Bluewaters Island, Dubai Eye, Palm Jumeirah a Dubai Marina.

Address-Beach-Resort-floor Dubaj

Dubaj má také nový nejhlubší bazén na světě. Jeho hloubka je 60 metrů a je součástí nové atrakce Deep Dive Dubai. Rovněž překonal poslední rekord, který drželo Polsko, se svým 45 metrů hlubokým bazénem. Nový megalománský bazén v Dubaji je naplněn 14 miliony litry vody, pro srovnání je to asi 6 olympijských bazénů. V Guinnessově knize rekordů dostal titul nejhlubšího bazénu pro potápění.

3. Pojď se zchladit na pláž

Přestože je Dubaj známá zejména jako destinace mrakodrapů a pouštních dun, v posledních letech se stala oblíbeným místem, kam lidé přijíždějí za super plážemi. Mezi 10 nejoblíbenějších pláží patří:

  • Jumeirah Public Beach
  • Kite Beach
  • Al Mamzar Beach Park
  • Ghantoot Beach
  • Mercato Beach
  • The Beach
  • Burj Al Arab Beach
  • Sheraton Jumeirah Beach
  • Umm Suqeim Beach
  • La Mer

Pláž Jumeirah je jednou z nejstarších v Dubaji a také jednou z nejlepších. Je dlouhá asi 3 kilometry a rozdělena na dvě části – pro plavání a vodní sporty. Čistá voda a dobře udržovaný písek z ní dělají jednu z nejslavnějších v Dubaji.

plaz-jumeirahd
Zdroj: Shutterstock/Ivan Mateev

Kite Beach dostala svůj název pro kitesurfingové padáky a také se řadí k vychytaným dubajským plážím. Můžeš si zde užít různé vodní sporty jako kitesurfing, wakeboarding či paddleboarding. Občerstvení najdeš ve stáncích se snacky. Z Kite Beach je úžasný výhled na legendární hotel, který znáš z fotek Dubaje, Burj Al Arab a okolí.

kite-beach
Zdroj: Shutterstock/Plamen Galabov

Krásný bílý písek a tisíce palem tě téměř přesvědčí o tom, že nejsi ve městě superlativů, ale na jakémsi exotickém ostrově. Mezi nejpopulárnější veřejné pláže v Dubaji patří Al Mamzar Beach Park. Ve stínu stromů si můžeš vychutnat piknik či večerní grilování.

al-mamzar-beach-park dubaj
Zdroj: Shutterstock/Lisi4ka

4. Indoorové zábavní aktivity pro celou rodinu

Tvým přátelům nebudou během letní dovolené v Dubaji chybět kromě moře ani klimatizované prostory. Je jich zde nepočítaně a při aktivitách v zábavních centrech a unikátních muzeích se nudit nebudou dospělí ani děti.

Nejrychlejší indoorový kolotoč na světě

Kde jinde by se mohl nacházet nejrychlejší kolotoč, když ne v Dubaji? A není to jen ledajaký kolotoč. Jízda je vlastně honbou za extrémními povětrnostními jevy, jako jsou hurikány, tornáda a bouře. Odvážlivci jsou zvednutí vysoko nad panorama Dubaje a následně ponořeni do srdce epické megabouře pomocí záběrů ze skutečného světa s filmovými efekty. Kolotoč Storm Coaster se nachází v nákupním centru Dubai Hills.

Nové muzeum budoucnosti

Na výstavbě unikátního Muzea budoucnosti v Dubaji pracovali 9 let a označují ho za nejkrásnější budovu na světě. Měří 77 metrů a je jakýmsi architektonickým zázrakem, který vypráví příběh o budoucnosti prostřednictvím řady interaktivních výstav.

muzeum-buducnosti

Van Gogh v největší digitální galerii ve Spojených emirátech

Slavné Van Goghovo umělecké dílo Hvězdná noc vystavené v dubajské galerii Infinity des Lumières pulzuje životem jako velkolepý a jedinečný zážitek. Vystaveno vlastně není tak docela přesné slovo, protože dílo v digitálním provedení, které pohltí návštěvníky na 2700 metrech čtverečních se 130 projektory a 58 reproduktory, je galerií samou. Prostřednictvím průkopnické digitální technologie, zářivých barev a jemných tvarů se valí a víří. Doprovází ho fascinující hudba, která se důmyslně pohybuje napříč rozsáhlými, inovativními prostory a uchvátí všechny vaše smysly.

Užij si lyžování v létě

Jestli sis Dubaj v létě představoval/a jen jako rozpálené mrakodrapy a horko sálající z každého rohu, asi tě překvapí, že si tady můžeš v létě i zalyžovat. Zřejmě nejchladnější atrakce Ski Dubai se nachází v Mall of the Emirates na ploše 22 500 metrů čtverečních. Na svahu si zde můžeš zalyžovat nebo zajezdit na snowboardu. Děti mohou navštívit tučňáky, vyvézt se lanovkou nebo se klouzat ve Snow parku.

Dubaj lyžování
Zdroj: Shutterstock/M101Studio

3D Selfie muzeum v Dubaji

3D World v Dubaji je muzeum, kde mohou dát dospělí i děti volný průběh své fantazii a kreativitě. V muzeu najdeš 9 různých zón a množství uměleckých kousků, při kterých si můžeš pořídit netradiční fotky.

3D muzeum Dubaj
Zdroj: Dubai 3D World

Zelená planeta

Zelená planeta je skutečnou dubajskou oázou v poušti, která vytváří neuvěřitelný vnitřní ekosystém deštného pralesa. Impozantní bio-kupole se rozprostírá na ploše více než 5 500 metrů čtverečních a obsahuje více než 3 000 jedinečných druhů flóry a fauny. Ponoř se do složitého ekosystému prostřednictvím unikátních výstav. Po vstupu zažiješ nejdříve deštný prales se zvířaty procházejícími kolem a ptáky létajícími nad hlavami návštěvníků. Hlavním lákadlem Zelené planety v Dubaji je největší člověkem vyrobený strom na světě. Vodopád naplňuje vzduch chladnou mlhou a udržuje tropickou atmosféru. Nenech si také ujít příležitost projít se po lanovém visutém mostě, který tě dovede až k domečku na stromě.

Zelená planeta v Dubaji
Zdroj: Shutterstock/Phoenixproduction

5. Noc v poušti

Asi si ani ty neumíš představit horší nápad během horkého letního dne v Dubaji, než se vydat na poušť. Mimo hlavní turistickou sezónu je však úžasným zážitkem noční pouštní krajina. Mnohé místní agentury nabízí noční safari na nekonečné dubajské poušti. Nemluvě o pohádkové noční obloze zahalené milionem hvězd. V některých balíčcích tě čeká nejen jízda po poušti na 4×4, ale také camping či jízda na velbloudech.

Noc v poušti Dubaj

Aktuálně nejoblíbenější letenky do Dubaje

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru