Connect with us
Fialové ostrovy Jižní Korea

Cestopisy

Fialové ostrovy Banwol a Bakji v Jižní Koreji. Instagramový ráj

Fialové ostrovy Banwol a Bakji v Jižní Koreji. Instagramový ráj

Myslíte si, že je Jižní Korea šedá a pochmurná? Tak to jste na omylu. Například na tzv. Fialových ostrovech, Banwol a Bakji, budete zářit – a nejen vy.

Reklama

Tato místa milují fialovou barvu a přitom celá roztomilá posedlost vznikla omylem. Mladí odcházeli, v oblasti nebylo moc do čeho píchnout, tak říkajíc, a ani mnoho příležitostí. Života tu postupně ubývalo. Místní si tedy řekli, že by začali pěstovat levanduli. A té se tu daří. Tak moc, že její barva propůjčila unikátní kolorit nejen krajině, ale i vybudovaným objektům. Fialové je tu snad vše.

Fialové krajině dopomohlo něco přes 40 tisíc sazenic levandule a stromy pavlovnie plstnaté (též známé jako čínské císařské stromy), ty zase kvetou fialově s modrým podtónem. Ale neskončilo to jen na poli, zbytek zařídily nátěry a barva. Fialové jsou tu střechy, chodníky i silnice, ikonický most mezi ostrůvky, ale třeba i rýže v místních restauracích, podávána na fialovém servisu. Ubytovat se tu můžete v hotýlcích s fialovými pokoji, zavolat si z fialové telefonní budky a odjet z fialové zastávky. Cesta ze Soulu sem pozemní motorovou dopravou trvá přibližně šest hodin.

Ráj influencerů

Město najednou začalo být hitem, mladí se sem začali vracet a turisté i instagramoví maniaci jezdili za úžasnými fotkami. Není se čemu divit, vždyť díky fialovému podtónu tu vznikla atraktivní turistická ostrovní destinace. „Touží jej navštívit pravděpodobně každý cestovatel či fotograf, protože fialová pole, střechy domů či telefonní budky poutají pozornost lidí z celého světa,“ tvrdí i portál CNN. Ostrovy jsou spojeny, jak jinak než fialovým mostem, a i ten přitahuje spousty fotografů i párů romantickou atmosférou.

Experiment se vyplatil!

Projekt vytvoření fialových ostrovů začal teprve v roce 2015, ale i za tak krátkou dobu se město stalo hitem a turisté o něj jeví větší a větší zájem. Tak co, jeli byste sem i vy?

Mohlo by vás zajímat:

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (3 votes)
Klikněte pro komentář

Dominika stihla od dětství s rodinou procestovat Českou republiku křížem krážem. Na cestách přitom vyhledává památky – miluje historii, umění, nové chutě a hlavně přírodu! A mimo psaní pro nás i pro sebe ještě maluje!

Nahoru