Connect with us
Portugalsko, Madeira

Cestopisy

Homeoffice v Portugalsku: Madeira otevírá vesnici digitálních nomádů

Homeoffice v Portugalsku: Madeira otevírá vesnici digitálních nomádů

Prostor pro digitální nomády vzniklo během koronakrize mnoho, takže nouze o pestřejší prostředí na práci z domu není. Portugalsko tento trend vyzdvihlo ještě o level výše. Vytvořilo rovnou celou vesnici digitálních nomádů.

Reklama

První fáze „Madeira digitálních nomádů“ má začít 1. února 2021 ve městě Ponta do Sol a trvat má až do 30. června letošního roku. Město se nachází na jižním pobřeží ostrova Madeira a má asi 8 200 obyvatel. Nová vesnice digitálních nomádů nabízí pracovní prostory, přístup k internetu zdarma v kulturním centru John do Passos Cultural Centre, akce a setkání s místní komunitou.

Projekt má kapacitu 100 zájemců, kteří musí zůstat minimálně měsíc. Spolupráce s hotely a půjčovnami aut zajišťuje jejich použití pro zájemce. V plánu je v budoucnu zavést podobné projekty v dalších odlehlých oblastech Portugalska, uvádí Lonely Planet.

Akční letenky do Portugalska

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru