Connect with us
San gimignano v Itálii

Koronavirus

Itálie oživila kvůli koronaviru tradici ze 17. století: Víno s sebou

Itálie oživila kvůli koronaviru tradici ze 17. století: Víno s sebou

Vinná okénka jsou novým projektem, který oživuje staré tradice. Okna ve stěnách ze 17. století v Toskánsku se proměnila na mini bary, ideální pro social distancing. Dnes si v nich můžeš objednat kromě vína i jiné dobroty.

Reklama

Nejen bezkontaktní check-in na letištích či v hotelích, Itálie vymyslela bezkontaktní podávání drinků. V Toskánsku je takových oken asi 150, přičemž více než 100 z nich se nachází v historickém centru Florencie. Nápad vznikl v neziskové kulturní organizaci Buchette del Vino, kterou založili tři kamarádi v roce 2015. Jejich cílem bylo udržovat právě tradici těchto mini okének s unikátní myšlenkou.

vinné okénko v Itálii
Zdroj foto: Buchette del Vino

Původně pocházejí ze 17. století, kdy se prodejci vína rozhodli vyřezat otvory do stěn, aby mohli prodávat nápoje během morových epidemií. Pandemie koronaviru okénka znovu oživila. Nyní se v nich neprodává jen víno, ale například i káva či zmrzlina.

Zdroj informací: Lonelyplanet.com

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru