Connect with us
Pláž v Karibiku na Dominikánské republice

Amerika

Kam se vydat v Dominikánské republice? 11 TOP pláží

Kam se vydat v Dominikánské republice? 11 TOP pláží

Dominikánská republika je exotickým rájem plným nádherných pláží, na kterých si můžeš pořádně odpočinout nebo se pobavit na skvělé párty. Pobřeží je lemováno bílým i tmavým pískem, palmovými stromy či vlnami, které si každoročně přijíždějí užívat surfaři z různých koutů světa. Teplota je příjemná po celý rok, takže se sem můžeš přijet zahřát i v zimě. Která zákoutí ostrova se vyplatí navštívit? Podívej se na 11 nejkrásnějších pláží v Dominikánské republice.

Reklama

Pláž Playa Grande

Dlouhá, široká, zlatá pláž s krásným podmořským životem a hustým palmovým lesem. Ostrý bílý útes vykukující z oceánu v lokalitě Río San Juan je ideálním místem nejen pro surfaře.

Pláž Playa Grande v Dominikánské republice

Pláž Playa Los Mino

Jedna z nejkrásnějších vesnických pláží v Dominikánské republice. Má bílý písek, azurovou vodu a úžasnou lokální atmosféru.

Pláž Playa Los Mino v Dominikánské republice

Pláž Playa Rincón

Měkoučký písek s vodou perfektní pro plavce – tato pláž se táhne do délky 3 kilometrů. Na západním konci teče menší pramen a zdobí ho také kousek palmového lesa. Dá se sem dostat lodí. Zážitek doplňuje množství restaurací.

Pláž Playa Rincón v Dominikásnké republicenikás

Pláž Playita

Na tuto pláž je snadné dostat se pěšky či taxíkem. Dominují její vysoké palmy a tmavší písek.

Pláž Playita v Dominikánské republice

Pláž Playa Los Patos

Krásná pláž s bílým pískem a známá Balneario, „díra pro plavce“, jsou idylkou pro turisty. Čistá, studená voda sem stéká z hory a vytváří tak lagunu směřující do oceánu. Lákadlem je také nově otorený jeskynní útvar s taínskými petroglyfy.

Pláž Playa Los Patos v Dominikánské republice
Pláž Playa Los Patos v Dominikánské republice

Pláž Playa Cosón

Ačkoliv zde voda není zrovna křišťálová a písek není nejbělejší, pláž je skvělým místem k odpočinku během horkého dne. Dvě malé řeky zde protékají plamovým lesem do oceánu.

Pláž Playa Coson v Dominikánské republice

Pláž Caya Levantado

Krásná veřejná pláž leží na západě ostrova, 7 kilometrů od provincie Samaná. Je jedinou částí, která je na této straně otevřena pro veřejnost. Zbytek tvoří 5hvězdičkový hotel.

Pláž Caya Levantado v Dominikánské republice

Pláž Playa Boca Chica

Pokud hledáš spíše živé párty místo, Playba Boca Chica je správnou volbou. Místo je plné restaurací a barů, přestože voda je zde klidná, takže můžeš i trochu zrelaxovat.

Pláž Playa Boca Chica v Dominikánské republice

Pláž Bahía de Las Águilas

Tato utopická pláž se nachází ve vzdáleném jihozápadním koutě Dominikánské republiky. Pokud se sem vydáš, odmění tě 10 kilometry téměř opuštěného pobřeží. Nejlépe se sem dostaneš lodí z rybářské usedlosti Playa Las Cuevas.

Pláž Bahía de Las Águilas v Dominikánské republice

Pláž Playa Dominicus

Ačkoli je pláž často plná lidí, je krásným kouskem téměř bílého písku a skvělým místem k jásání ve vlnách či zaplavání si.

Pláž Playa Dominicus v Dominikánské republice

Pláž Kite Beach

Dva kilometry na západ od Caberete během větrných dní jezdí kiteři všech úrovní, nezastaví je ani vlny a doprava.

Pláž Kite Beach Dominikánská republika

Výhodné pojištění STORNO a pojištění ISTOTA

Až 60 % objednávek aktuálně obsahuje pojištění STORNO nebo ISTOTA, ke kterým Pelikán od 1. června 2021 přidal nové benefity. Kromě krytí storno poplatku před cestou, který cestovní kancelář spustila ještě v lednu 2021, nově kryje i další náklady související s případnou nákazou koronavirem v zahraničí.

Pojištění Pelikán

Zdroj: Lonely Planet

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (5 votes)
Klikněte pro komentář
Nahoru