Connect with us
Vietnam

Asie

Vietnam otevřel nejdelší skleněný visutý most na světě

Vietnam otevřel nejdelší skleněný visutý most na světě

Milovníci adrenalinu a krásných výhledů se mají na co těšit. Nově otevřený most Bach Long nabízí návštěvníkům nezapomenutelný zážitek vidět divokou přírodu přímo pod nohama.

Reklama

Vietnam má v nabídce kromě své krásné přírody také řadu kulturních lákadel. Teprve nedávno byl na severovýchodě země otevřen dlouhý most Bach Long se skleněnou podlahou. Podle tvrzení hotelu Moc Chau Island Mountain Park se jedná o nejdelší skleněný visutý most na celém světě. Tento 632 metrů dlouhý skvost údajně překonal dosavadní rekord v Číně o více než 100 metrů, přestože se ještě čeká na potvrzení od zástupců Guinnessovy knihy rekordů.

Vietnam
Zdroj: NHAC NGUYEN/AFP/Getty Images

Název Bach Long v překladu znamená Bílý drak, což mu jen přidává na impozantnosti. Konstrukce podlahy se skládá z tvrzeného skla vyráběného ve Francii a jeho pevnost byla otestována přejezdem terénním autem přes celý most. Během pandemie se cestovní ruch ve Vietnamu omezil na úplné minimum, což znamenalo obrovské ztráty, ale situace se začíná zlepšovat a mnozí doufají, že právě tato atrakce do okolí přiláká více návštěvníků. Vidět pod nohama krásy džungle z více než 150metrové výšky je bezpochyby neopakovatelný adrenalinový zážitek.

Vietnam
Zdroj: NHAC NGUYEN/AFP/Getty Images

V jihovýchodní Asii existuje několik podobných mostů, stejně jako v samotném Vietnamu. V roce 2018 byl ve středním Vietnamu otevřen podobný most Cau Vang (v překladu Zlatý most), ovšem Bach Long je opravdu výjimečný díky svému originálnímu vzhledu.

Vietnam
Zdroj: NHAC NGUYEN/AFP/Getty Images

Most má nosnost pěti tun, avšak úřady přesto povolují přechod maximálně 500 lidem najednou, a to pouze v jednom směru a v určitém čase.

Podmínky vstupu do Vietnamu pro všechny turisty

Země 15. května 2022 zrušila potřebu negativního testu před vstupem, čímž prakticky zrušila všechna vstupní omezení – do Vietnamu tak opět cestujeme jako před pandemií.

Akční letenky do Vietnamu

Zdroj úvodní fotografie: NHAC NGUYEN/AFP/Getty Images
Zdroj: All that´s interesting

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru