Connect with us
Thajsko

Koronavirus

Thajsko nabízí turistům novou formu karantény. Strávit ji mohou na jachtě

Thajsko nabízí turistům novou formu karantény. Strávit ji mohou na jachtě

Thajsko nabízí možnost strávit karanténu v příjemnějším stylu – na jachtě. Stačí negativní PCR test, sledovat svůj zdravotní stav a polohu pomocí smart zařízení. Programu se má zúčastnit asi 100 jachet.

Reklama

K dispozici jsou na ostrově Phuket. Na monitorování polohy je nutné nosit elektronický náramek, který měří také tělesnou teplotu a tlak. Náramek následně pošle informace do vzdálenosti až 10 kilometrů. Až návštěvníci ukončí 14denní karanténu, budou se moci vrátit do přístavu a volně se pohybovat po ostrově.

Thajská ekonomika ve velké míře závisí na cestovním ruchu. Phuket přišel v roce 2020 kvůli pandemii už o přibližně 10 milionů dolarů a cestovatelských restrikcí. Země nyní doufá, že iniciativa týkající se jachetní karantény by mohla přinést asi 58 milionů dolarů.

Thajsko už spustilo například i golfovou karanténu, v rámci níž zůstanou návštěvníci během povinné karantény v golfovém resortu. První tři dny musí být ve svých pokojích a následně podstoupit test na COVID-19. Pokud je negativní, mohou se pohybovat po resortu.

Ministr cestovního ruchu Phiphat Ratchakitprakarn navrhuje další formu karantény, během níž by se turisté mohli pohybovat v oblíbených turistických resortech a na plážích. Fungovalo by to podobně jako v golfových resortech – po třech dnech na pokojích by byli návštěvníci otestování a následně by se mohli pohybovat po hotelu, dokud neskončí 14denní karanténa. Plán by se mohl uskutečnit již v dubnu nebo květnu v oblíbených provinciích jako Phuket, Krabi a Chiang Mai, uvádí Lonely Planet.

Dostupné akční letenky do Thajska

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru