Connect with us
Turkish Airlines

Koronavirus

Turkish Airlines už mají nejvíce letů v rámci Evropy. Do Vídně létají každý den

Turkish Airlines už mají nejvíce letů v rámci Evropy. Do Vídně létají každý den

Letecká společnost Turkish Airlines se na svém Facebooku pochlubila zajímavým číslem. Po vypuknutí pandemie COVID-19 se totiž stala společností s největším počtem letů v rámci EUROCONTROL zóny, kam spadají téměř všechny státy Evropy včetně Turecka. 18. června Turkish Airlines realizovaly 400 letů, celkový počet letů v Evropě byl v tento den osm tisíc.

Reklama

✈️‬We are back, even stronger! It is a proud moment for us to become the airline with the most flights in the EUROCONTROL zone, completing 400 out of 8000 flights performed on 18 June 2020.#TurkishAirlines

Posted by Turkish Airlines on Friday, June 19, 2020

Země patřící do EUROCONTROL zóny (zdroj: Wikipédia):

Turkish Airlines obnovily mezinárodní spojení z Istanbulu od 10. června. Od 18. června přidaly přímé lety z 16 míst v šesti evropských zemích do 14 tureckých měst, aerolinky se už vrátily i do Vídně, kam létají dennodenně na křídlech oblíbeného Dreamlineru.

Před korona-krizí měly Turkish Airlines jednu z nejrozsáhlejších sítí na světě s 50 domácími a 246 mezinárodními destinacemi v 123 zemích. Všechny komerční lety dopravce byly pozastaveny od půlnoci 4. dubna. Mezinárodní lety byly zastaveny ještě dříve, 28. března.

V červenci se počet mezinárodních destinací zvýší na 103 a týdenní lety rapidně stoupnou na 572 letů. V srpnu to už má být 160 destinací a 937 letů týdně. Plány budou samozřejmě záviset i na cestovních omezeních jednotlivých zemí.

Stavanger – akční letenky

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru