Connect with us
United Airlines

Koronavirus

United Airlines už zvažují opětovné spuštění letů do Číny

United Airlines už zvažují opětovné spuštění letů do Číny

Letecká společnost United Airlines by se již brzy mohla vrátit do Šanghaje. Vzhledem k postupnému stabilizování situace onemocnění COVID-19 v Číně letecký dopravce, se sídlem v Chicagu, údajně zvažuje lety s frekvencí jedenkrát do týdne. Informaci potvrdil zdroj přímo z řad pilotů aerolinií, píše o tom portál SimpleFlying.com.

Reklama

Čína postupně uvolňuje opatření, čísla jsou nejistá

United Airlines by, podle zdroje přímo z aerolinií, chtěly být mezi prvními, kteří začnou opět létat do Číny. Má se tak stát hned poté, co Čína vystoupí z nejhorších fází koronavirové krize. To, že by se tak mohlo stát v nejbližších týdnech, naznačují i počty nakažených, které se za poslední týdny stabilizovaly. Národ byl začátkem roku epicentrem a vrchol nákazy se stabilizoval na přibližně 80 000 potvrzených případech. Od začátku března se ale počet nových incidentů výrazně zpomalil a epicentrum se přesunulo do Evropy a zejména pak i do USA. V současnosti má Čína kolem 1300 potvrzených aktivních případů.

Tato čísla mohla inspirovat United Airlines k restartu služeb do jednoho z jeho nejrušnějších měst.

Jak popisuje Bloomberg, nedávno se objevily zprávy, že čísla případů z Číny byla skrytá, případně manipulovaná. K takovému závěru přišly americké zpravodajské služby v oficiální zprávě pro Bílý dům. SimpleFlying píše, že je to jediná věc, která může plány United Airlines zkomplikovat.

Lety do Šanghaje by pomohly obnovit zejména business cestování mezi Čínou a Kalifornií.

United Airlines jsou jedním z největších leteckých dopravců na světě. Americká společnost aktuálně létá v omezeném režimu, ale stále se s ní dostanete z USA například do Londýna, Tel Avivu, Sydney, São Paula, Tokia nebo Frankfurtu.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru