Connect with us

Asie

Práce na recepci nebo obyvatelná knihovna: Originální hotely v Japonsku

Práce na recepci nebo obyvatelná knihovna: Originální hotely v Japonsku

Japonsko je země, ve které zažiješ unikátní věci. Stejně to je i s nabídkou ubytování. Některé místní hotely ti vyrazí dech. Noc v jednom z těchto hotelů je velkým zážitkem. Ve kterém bys chtěl strávit noc ty?

Reklama

Book and bed, Tokio

Hotel pro všechny milovníky knih. Jde vlastně o knihovnu, v níž můžeš přespat. Tento skromný hotel má kapacitu jen 30 osob, ale knih tam najdeš mnohem víc. Vybrat si můžeš z více než 1 700 knih v japonštině a angličtině.

Hello Kitty hotel, Tokio

Není se čemu divit, že hotelový pokoj inspirovaný známou postavičkou Hello Kitty se nachází právě v Japonsku. Keio Plaza hotel nabízí jedinečný zážitek, protože si můžete užít nocleh jen v tematickém pokoji, ale též tematické snídaně nebo hotelové vybavení.

View this post on Instagram

hello kiity room #qbmomentsontraininjapan2016

A post shared by Bow Julsuwan (@queenbwithfourpoms) on

Hotel Henn, Sasebo

V hotelu Henn nenajdeš mezi personálem jedinou živou duši. Pracují tu totiž roboti, kteří šikovně nahradili lidský personál. Jejich práce se nachází na recepci, vyčiští ti pokoj nebo donesou zavazadlo. Nachází se tu i mnoho moderních vymožeností, jako otvírání dvěří na základě rozpoznání tváře.

View this post on Instagram

Me and Dino Robot Receptionist, Henn na Hotel, Tokyo

A post shared by Tiffany Graciella (@tiffanygraciella) on

Public Jam Hotel, Ósaka

Oblíbeným japonským zážitkem je ubytování v hodinovém hotelu, který si můžeš pronajmout na hodinu nebo i na noc. Pokoje jsou různě tematizované. V minulosti je mnohokrát využívaly mladé páry, které hledaly soukromí. Dnes jde o vyhledávanou turistickou atrakci.

Shiki-Shima hotel

Nejznámnějším japonským vlakem shinkansen je Shiki-Shima – pojízdný hotel. Jde o nejluxusnější vlak na světě. Apartmány s vikýři, ale téměř Michelinská restaurace, piano bar nebo dvě prosklené observace. Ceny se pohybují od 3 000 $ za cestu a je možné si hotel rezervovat na 2 – 4denní výlety.

Shojoshin-In, Shingon

Je množství chrámů, v nichž se můžeš ubytovat, ale tento patří k těm nejmagičtějším. Pokoje jsou útulné a některé nabízejí výhled na hory. Večeře i snídaně jsou zahrnuty v ceně. Podává se tu buddhistická vegeratiánská strava. Specialitou je též ranní zpívání mnichů o půl šesté.

Chapel Christmas hotel Osaka, Tokio

Vánoce každý den? V tomto hotelu to není žádný problém. Santa Claus, vánoční výzdoba, stromeček a množství světélek. Jde ale opět o hodinový hotel, a tím pádem je přístupný jen dospělým.

Nine hoursTokio

Buňkové hotely jsou v přeplněném Japonsku oblíbenou formou ubytování. Jistým způsobem jde skutečně o zážitek a takový pobyt dokáže být i pohodlný. Hotel Nine Hours je designovaný do futuristického stylu. Pohodlí ti tu rozhodně chybět nebude.

View this post on Instagram

Doncha love muh capsule .

A post shared by J L (@jnbl) on

Hotel Gracery, Tokio

Tento hotel žije Godzillou. Od velké Godzilly na střeše hotelu, přes hlavy tvorů v hotelovém lobby. Nachází se tu též interaktivní místnost a mnoho dalšího. Noc v tomto hotelu plném příšer ti zaručí nezapomenutelný pobyt.

Akční letenky do Japonska

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru