Connect with us

Amerika

10 hotelů z celého světa, které jsou vyrobené z ledu

10 hotelů z celého světa, které jsou vyrobené z ledu

Dokážete si představit usínat pod obrovskými ledovými sochami, vychutnávat si své jídlo z mražených talířů nebo strávit noc ve vlastním iglú? Bez ohledu na to, který hotel si vyberete, vězte, že zážitek z něj bude vskutku výjimečný a příjemně chladivý. Zažijte těchto 10 ledových hotelů!

Reklama

1. ICEHOTEL, Švédsko

Originální, největší a pravděpodobně nejchladnější z nich. Inovativní přístup společnosti ICEHOTEL v Jukkasjärvi dává svým návštěvníkům možnost vychutnat si komfort v chladu už téměř 30 let. Vychutnejte si letní aktivity za polárním kruhem během dne a nechejte se vtáhnout do zimní pohádky v noci.

Ptáte se, co se stane po jeho roztání? Je vybudován znovu ledovými sochaři celého světa – každý rok je tak hotel jiný. Pro některé jsou v pokoji sloni a lvi, pro další výjevy s příšerami. A ne, promrznutí se bát nemusíte – čekají vás tu termo spacáky, které vás udrží v teple.

2. Hotel of Ice, Rumunsko

Vydejte se lanovkou k pohoří Fagaras a dostanete se k této ledové skrýši. Vyberte si mezi dvoulůžkovým pokojem a útulným iglú. Obě vyrobené z ledu z největšího ledového jezera v horách, zdobené ručně vyřezávaným ledovým nábytkem, pokrytým dekami a polštáři, co vás zahřejí. Z ledu jsou vyrobené dokonce i talíře v restauraci. Najdete tu také kostel pro páry, které se rozhodly svůj vztah navždy zpečetit. Navštivte tu i nedaleká středověká města Brašov a Sibii, s krásnými dlážděnými uličkami a vznešenou architekturou.

3. Hôtel de Glace, Kanada

Jediný svého druhu v severní Americe, Hôtel de Glace, je každým rokem přestavěný do jiné podoby. Najdete tu 42 unikátních tematických pokojů (včetně luxusních apartmánů s krby a wellness), zimní uměleckou galerii, umístěnou v Grand Hall, a dokonce i saunu pod hvězdami. I navzdory tomu, že se tu budete cítit jako vzdálení milion kilometrů od zbytku světa, vězte, že se toto ledové útočiště nachází jen deset minut od živého centra města Quebec. Je tedy ideálním pro ty, kteří mají rádi něco z obou světů.

4. Ice Hotel, Japonsko

Každý rok od poloviny ledna do konce února můžou návštěvníci hotelu Alpha Resort Tomamu v Hokkaidu strávit noc v hotelu Ice. Jeho kupole je jen osm metrů široká a čtyři metry vysoká, takže zahrnuje prostor jen jedné místnosti. Hosté dostanou spací vak, aby byli jejich noci pohodlné a na snídani misku polévky na zahřátí. Hotel je součástí prostornějšího zimního světa – ledové vesnice. Zde se v ledovém kostele pravidelně organizují svatby, ve zmrzlých kavárnách tu můžete jíst sýrové fondue, nebo se sklouznout po ledové klouzačce nebo si zabruslit na kluzišti a v knihovně si večer u ohně přečíst knihu.

5. Arctic SnowHotel, Finsko

Každý rok přijíždí do Rovaniemi nejen Santa, ale i magický Arctic SnowHotel. Vstup do něj vám bude připomínat jeskyni. Vede k různým tunelům, pokrytým řezbami z ledu: k ložnicím s průhlednými ledovými postelemi, pokrytými sobími kožešinami. Stejně tak v jejich restauraci se světlem ze svíčky, nabízející tradiční pokrmy z finské kuchyně, jako například smažené lososy. Vnější sauna je skvělým místem na oddych v přírodě. Pro autentický pocit se ubytujte v jednom z apartmánů, budete se cítit jako ve vlastním ledovém paláci.

6. Iglu-Dorf, Švýcarsko

Založen byl extrémním snowboardistou. Iglú vesničky jsou rozmístěny hned na sedmi různých místech. V obci Zermatt můžete ležet ve vířivce a sledovat vrchol Matterhorn, zatímco v Zugspitze uvidíte z jednoho místa Německo, Rakousko i Švýcarsko.

Nejnovější z jeho iglú nabídky se nachází v rakouském městě Schilthorn, do něhož se dostanete lyžováním nebo snowboardem. V nadmořské výšce více než 2 600 m. n. m. si cestou do iglú restaurace užijete i vzrušující vycházku. Množství hotelových pokojů, ze kterých si můžete vybrat; od základních skupin iglú se spacími pytli, kde se vejde až šest návštěvníků, po ty luxusnější apartmány, vyzdobené uměleckými díly, s vířivkami a vlastními koupelnami. Dokonce tu najdete i romantický „postavte si vlastní hnízdo“ – pokoj, kde se páry můžou zúčastnit budování jejich vlastního iglú, předtím, než si do něho na noc lehnou.

7. Sorrisniva Igloo Hotel, Norsko

Nejsevernější iglú hotel na světě začal fungovat se šesti místnostmi téměř před dvaceti lety. Mražené divadlo v hornaté borovicové oblasti Sorrisniva se teď skládá z dvaceti šesti ložnic, čtyř komplikovaných apartmánů, kapličky a ledového baru – vše bohatě zdobené vyřezávanými uměleckými díly. Každoročně hotel přichází s novým tématem. V minulosti byly ledové stěny opatrně vyřezané, aby odhalili Vikingy, mýtické bytosti, severské legendy a arktickou přírodu. Vystupte ven a možná budete mít štěstí – třeba uvidíte nejkrásnější umění matky přírody – hotel má totiž úžasnou polohu k pozorování polární záře.

8. Snow Village, Finsko

Přibližně 20 milionů kilogramů ledu se každým rokem přetváří do neustále měnící se finské sněhové vesnice. Loňské sochy, sněhové komplety, kaple, ledová restaurace i bar se nesly v duchu Hry o trůny. Procházet jste tu mohli scénami ze seriálu, nebo potkat jeho postavy.

Impozantní sněhové komplety se udržují v teplotě mínus 5 °C, aby se zabránilo roztavení obrovských soch. Pokud máte chuť na něco teplejšího, vyberte si jednu z útulných chatek. Outdoorové aktivity, včetně psích zápřahů, běžkování, výletů na sněžnicích nebo za polární záři vás určitě nenechají chladnými.

9. Snowhotel Kirkenes, Norsko

Každoročně se zářivý Snowhotel Kirkenes taví zpět do arktického fjordu, kde se opět spojuje s přírodním světem, který obklopuje. Když se chladnější teploty vracejí, hotel i s ledovými sochaři z celého světa přivádějí zpět k životu 20 místností a ledový bar.

Každým rokem mu vládne nový motiv, sochy si ale zachovávají svůj nordický zjev. Umělecká díla jsou v každé místnosti odlišná, všechna se ale podobají ve složitých detailech. Studování těchto ledových plastik vás tedy neomrzí. Zahřejte se u večeře v restauraci, po které si vychutnáte noční drink v ledovém baru. Na výběr je pro každého něco. Od romantických apartmánů, navrhovaných pro novomanžele, po velké prostory pro rodiny.

10. Kakslauttanen Arctic Resort, Finsko

Na okraji největšího finského národního parku Urho Kekkonen se nachází Kakslautten Arctic Resort. Spolu s roubenými chatami, skleněnými iglú a tradičním domečkem tu najdete i ubytování pro dobrodružnější návštěvníky. Pod sněhem zasypanými borovicemi tu najdete i sněhová iglú. Vyzbrojení spacími pytli strávíte noc v jednom z těchto útulných přístřešků, chráněných před jakýmkoliv vnějším hlukem, při teplotách nižších než mínus 6 °C. Mezi populární oblíbené aktivity tu patří jízda na koni, procházka se soby nebo pozorování polární záře.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář

Dominika stihla od dětství s rodinou procestovat Českou republiku křížem krážem. Na cestách přitom vyhledává památky – miluje historii, umění, nové chutě a hlavně přírodu! A mimo psaní pro nás i pro sebe ještě maluje!

Nahoru