Connect with us
SAS

Novinky

Aerolinky SAS spustí prodej letenek na první let letadlem s elektrickým pohonem

Aerolinky SAS spustí prodej letenek na první let letadlem s elektrickým pohonem

Skandinávské aerolinie (SAS) oznámily novou a vzrušující iniciativu, která představuje významný krok směrem k udržitelnějšímu letectví. SAS plánuje začít prodávat místa na první spoj s elektrickým letadlem již čtyři roky před jeho skutečným odletem. Tato nová forma prodeje cestujícím umožní zajistit si své místo na historickém letu a zároveň podpořit vývoj elektrického letectví. Do prodeje půjde zatím 30 míst na každý ze tří plánovaných letů.

Reklama

Šance pro ekologičtější létání

Elektrická letadla představují revoluční vývoj v letectví, protože jsou ekologičtější a méně závislá na fosilních palivech. SAS jsou jednou z prvních leteckých společností, která se do tohoto nového technologického trendu rozhodla investovat.

Předprodej letenek cestujícím umožní získat exkluzivní příležitost být součástí historie letectví. Rovněž to pomůže leteckým společnostem získat finanční prostředky na vývoj a výrobu těchto elektrických letadel. SAS věří, že iniciativa přitáhne pozornost cestujících, kteří se zajímají o udržitelné cestování a chtějí být součástí inovací v letectví.

První elektrické letadlo SAS by měl být schopno přepravovat více než 100 cestujících na krátkých vzdálenostech. Očekává se, že taková letadla budou mít významný vliv na redukci emisí CO2 a jiných škodlivých látek produkovaných leteckou dopravou. SAS doufá, že tento krok bude impulsem pro další letecké společnosti, aby se do vývoje a využívání elektrických letadel také zapojily.

Zdroj: zdopravy.cz, Deník N

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru