Connect with us
Coney Island park

Cestopisy

Americký Coney Island chystá nový adrenalinový kolotoč

Americký Coney Island chystá nový adrenalinový kolotoč

Když se řekne Coney Island, i ty si okamžitě představíš kolotoče? Historický zábavní park chce být ještě lepší. Plánuje nový adrenalinový kolotoč. Měl by být otevřen letos a pojmenován bude po bájném ptáku Fénixovi.

Reklama

Kolotoč má být 20 metrů vysoký a dosahovat rychlosti vyšší než 54 km / h. Náklady na jeho výstavbu jsou vyčísleny přibližně na 4,93 milionu eur, původně měl být spuštěn v roce 2018, píše Lonely Planet.

Podle rodiny Vourderisových, která vlastní stoletý zábavní park od roku 1983, bude kolotoč vhodný i pro rodiny a tematicky bude ladit s letem ptáka Fénixe, který má symbolizovat přerod do lepšího a laskavějšího světa. „Park Deno ‘s Wonder Wheel věří, že navzdory těmto bolestným a zkoušejícím časům, které jsou také velmi důležité, vstaneme z popela a dovolíme, aby se zrodily ty nejlepší časy,“ řekli majitelé parku s odkazem na koronakrizi.

Příběh parku se začal psát kolotočem Wonder Wheel, který navrhl Charles Hermann a postaven byl v roce 1920. Navržen byl jako oficiální památka města New York. Je dominantním kouskem zábavního parku. Váží 200 tun a jeho výška dosahuje 45 metrů. Během jeho fungování dosáhl rekordu, pokud jde o bezpečnost. Ta je v jeho případě totiž bezchybná.

Coney Island park
Zdroj: Shutterstock/Massimo Salesi

Údvoní fotografie: Shutterstock/ Kamira

Akční letenky do New Yorku, navštiv Coney Island!

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru