Connect with us
Letiště Tel Aviv

Koronavirus

Která letiště mají VIP terminály? Pasažéři se díky nim vyhnou davům

Která letiště mají VIP terminály? Pasažéři se díky nim vyhnou davům

VIP osoby se na letištích dokáží vyhnout davům lidí zcela odlišným způsobem, než běžní smrtelníci. Použít mohou terminály, přes které projde jen pár pasažérů. Která letiště nabízejí takovou možnost?

Reklama

Terminál pro první třídu aerolinek Lufthansa, Frankfurt

Snad nejznámější VIP terminál na letišti ve Frankfurtu je otevřen pouze pro nejelitnejší pravidelné pasažéry společnosti Lufthansa a pasažérům první třídy společnosti SWISS.

Cestovatelům tu udělají check-in s předstihem a nehrozí žádné řady při kontrole. Luxusní lounge má 1 800 metrů čtverečních. K letadlu odveze pasažéry soukromý transfer.

Hala na letišti Frankfurt
Zdroj foto: katjen

Private Suites na letišti LAX, Los Angeles

Soukromý prostor se nachází relativně daleko od hlavního terminálu. Pasažérům se zde postarají o check-in formality s dostatečným předstihem. Transfer pro přilétající nebo přestupující pasažérů je vybaven v podobě BMW. Starat se nemusí ani o zavazadla, s těmi jim pomohou zaměstnanci.

V samotném lounge si cestující mohou užít restaurace, salon i wellness. Tento luxus ovšem samozřejmě něco stojí. Členství vyjde na 4 500 dolarů ročně a použití každého lounge stojí 2 700 nebo 3 000 dolarů pro domácí a mezinárodní lety.

Letiště v Los Angeles
Zdroj: Michael Rosebrock

VIP na letišti Heathrow, Londýn

Londýnské letiště Heathrow je jedno z nejvytíženějších v Evropě. Pravidelně ho navštěvují i VIP zákazníci, kteří využívají i VIP terminálu. Patří mezi ně například hlavy států nebo vládní úředníci. Součástí lounge je michelinská restaurace. Vstup stojí 4 330 dolarů. Terminál je otevřený přednostně pro business a first class pasažéry, uvádí Simple Flying.

Letiště v Londýně
Zdroj foto: Gordon Bell

Fattal VIP terminál na letišti Ben Gurion, Tel Aviv

Další pozoruhodný terminál se nachází na tomto izraelském letišti. Jde o první VIP lounge na letišti. Navrhl a provozuje ho řetězec hotelů Fattal. Nechybí všechny prvky jako u předešlých terminálů, bonusem jsou duty-free obchody a konferenční místnost.

Terminál má dokonce hotelové pokoje a množství restaurací. V porovnání s ostatními terminály je levnější. Vstup pro jednu osobu stojí 395 dolarů. Soukromé pokoje mohou být dražší.

Tel Aviv letiště
Zdroj: Roman Yanushevsky

Zdroj úvodní foto: Shutterstock/Borka Kiss

Akční letenky do Londýna a Tel Avivu

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář

Dominika stihla od dětství s rodinou procestovat Českou republiku křížem krážem. Na cestách přitom vyhledává památky – miluje historii, umění, nové chutě a hlavně přírodu! A mimo psaní pro nás i pro sebe ještě maluje!

Nahoru