Connect with us

Cestopisy

Hollywoodská svatební cesta. Cestujeme za láskou přes filmové plátno

Hollywoodská svatební cesta. Cestujeme za láskou přes filmové plátno

Znáte to. Máte čtrnáct, smrkáte do kapesníku nad P.S. I Love You a říkáte si, že je to ten nejdojemnější film na světě. Gerry je ten nejlepší chlap a Irsko je ta nejromantičtější země na světě. Tehdy si vyberete svůj bucketlist a zapíšete Irsko jako zemi, kterou se svou budoucí životní polovičkou určíte navštívíte. A věřte, že je tomu tak. Irsko je země s překrásnou přírodou a ať se vyberete do Dublinu, kousek od něj nebo přímo do Wicklow Mountains National Park, romantice se nevyhnete. Nádherné výhledy, kouzelné procházky a vítr ve vlasech zaručí každé romantické i té dobrodružné povaze pohlazení na duši.

Reklama

V Evropě ještě chvíli zůstaneme, ale přejdeme kousek jižněji až do pohádkové Verony za láskou v podání Dopisů pro Julii. Co si budeme namlouvat, místo Shakespearova Romea a Julie je prostě jistá karta. Místo, kde žádné srdce nezůstane tvrdé, kde si po staletí nechávali zamilovaní ty nejsladší odkazy. Tam jednoznačně nemůže chybět ani ten Váš.

Vás to však táhne někam do tepla. Květ ve vlasech, průzračné moře, vyhřátá pláž a slunce na vašich láskou spalujících tělech. Máme to, 50krát a stále po prvé. Neodbytný Henry, zapomnětlivá Lucy a překrásné prostředí Havajského Oahu je ta pravá lokalita pro všechny zamilované, hledající teplo a odpočinek. V případě, že se Vám zachce kousek adrenalinu, máte tu moře možností, jak si líbánky ozvláštnit potápěním, turistikou nebo plavbou s delfíny.

Pro nejromantičtější duše všech dob je zde The Notebook. Noah, Allie a láska, která nemá konce kraje. Kdo by se v tom neviděl. Láska jako hrom, hora problémů a opět jen láska na celý život. To vše zažijete kdekoli na světě. Pokud však chcete pocítit netypickou atmosféru USA, je Charleston to pravé místo pro Vás. Ztělesňuje romantickou představu o starém jihu Ameriky. Procházky na koni, plantáže, muzea a mnoho dalšího co v Evropě nikde nenajdete.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář
Nahoru