Connect with us

Novinky

Rekordní čísla Letiště Václava Havla: odbavilo nejvíce pasažérů v historii

Rekordní čísla Letiště Václava Havla: odbavilo nejvíce pasažérů v historii

Oblíbenost Letiště Václava Havla v Praze u leteckých společností i cestujících neustále narůstá a dokazují to i nejnovější čísla odbavených pasažérů. Pražskému letišti se během tohoto roku podařilo odbavit už 16 milionů pasažérů a odhady říkají, že do konce roku jich stihne odbavit ještě zhruba dalších 800 000. Jedná se o důkaz, že letiště v hlavním městě roste rychleji, než evropský průměr.

Reklama

V porovnání s minulým rokem tak počet odbavených cestujících vzroste o zhruba 1,4 milionu pasažérů. Stejný nárůst se předpokládá i pro nadcházející rok 2019 ať už v rámci odbavených pasažérů (o 3 %), tak počtu přímých linek (o 5 %). Jedná se celkově již o třetí po sobě jdoucí rok, kdy Letiště Václav Havla zaznamenalo rekordní čísla, jak řekl předseda představenstva Letiště Praha.

Zajímavá jsou i následující čísla. Od 1. ledna pražské letiště odbavilo v průměru 46000 pasažérů denně. Nejvyšší počet odbavených během jednoho měsíce přitom nastal v červenci s téměř 1,9 mil. pasažéry.

Letiště Václava Havla nechce usnout na vavřínech a pracuje proto na nových projektech. Letiště v následujícím roku plánuje například otevřít nové check-in přepážky v Terminálu 1 i 2 nebo vybudování nových letadlových stání. Novinkou jsou například nové velkokapacitní nástupní mosty, které mají urychlit boarding pasažérů.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    Prosím, ohodnoťte náš článek.
Klikněte pro komentář

Pokud Pavel zrovna necestuje, rád se věnuje svým dalším koníčkům, mezi které patří luštění křížovek, vnoučata a v neposlední řadě sledování AZ kvízu.

Nahoru