Connect with us

Cestopisy

13 zážitků z Japonska, na které nikdy nezapomenu

13 zážitků z Japonska, na které nikdy nezapomenu

O mém pobytu v Japonsku jsem už jeden článek napsala. Konkrétně o našem stopování, které považuji, pro mě, za zážitek č. 1. Náš pobyt byl ale velmi pestrý. Nic nebylo tak, jak jsme si představovaly, a tak jsme za ten čas zažily mnoho zážitků, na které nikdy nezapomeneme.

Reklama

Japonská svatba

Podařilo se nám vidět na vlastní oči, jak probíhá japonská svatba. Dokonce jsme byly i přímo na obřadu. Nesla se ve velmi zábavném duchu. Po obřadu novomanželé promítali prezentaci se svými fotkami a vtipnou hudbou.

Rádio

Jeden večer po práci nás přišel poprosit majitelův syn, zda bychom byly ochotné jít do rádia a odpovědět na pár otázek. Chopily jsme se šance, a tak jsme poskytly krátký rozhovor do japonského rádia.

V Japonském rádiu.

Fire Festival

Na hodinový nepřetržitý ohňostroj nezapomeneme do konce života. Festival se koná v Kirishime každý rok 10. listopadu a krom množství stánků s jídlem se můžou návštěvníci těšit na hodinový ohňostroj. Stopovali jsme to. Festival se koná na pláži, což jen přidává unikátní atmosféře, zejména když se ohňostroj nádherně odráží od oceánu. Zkrátka je to jedna velká plážová party.

Místní na Fire festivale.

Kimono

Obléct si kimono bylo naším snem, co jsme přijely do Japonska. Tento sen se nám splnil poslední týden našeho pobytu. Naše kolegyně z práce k nám přišla na návštěvu a přinesla několik kimon. Mohli jsme si vybrat, které se nám nejvíce líbí. Následně nás do něj „navlékla“. Celá příprava oblékání trvala téměř hodinu.

Výlet na sopku Sakurajima

Výlet na aktivní sopku je pro mě jeden z nejlepších zážitků. Tato sopka patří mezi nejaktivnější v celém Japonsku a údajně od roku 1995 chrlí bez přestávky sopečné plyny a popel. Kromě toho mívá každoročně malé explozivní erupce. Zajímavostí je, že ostrov, na kterém leží, je obývaný, takže jsou obyvatelé vystaveni nebezpečí téměř neustále.

Procházka ostrovem byla opravdu krásná a my jsme se každým krokem kochali pohledem na sopku. Místy ve mě vyvolávala smíšené pocity. Nacházel se tu i Dinopark, který se skládá z dinosauřích soch nebo sochy „Portrait of a scream“. Ta představuje křičícího muže, obklopeného kytarami. Jde o hlavu Tsuyoshi Nagabuchi’s, který koncertoval na ostrově Sakurajima a dokázal na svůj koncert přilákat až 75 tisíc lidí ze všech oblastí Japonska (je to více než 6 000 násobek populace ostrova).

Karaoke

Nejoblíbenější formou zábavy Japonců je rozhodně karaoke. Ale klasické karaoke bary, jaké známe v Evropě, tu nečekej. Představa karaoke party v Japonsku je soukromá místnost, v níž jsi se svou společností jen ty. V nabídce je velký repertoár japonských, ale i zahraničních písní, nabízejí se tu nápoje, nebo drobné snacky. Jelikož jsem velkým fanouškem karaoke barů, jsem velmi ráda, že jsem měla možnost navštívit jej i v Japonsku.

Karate

Byl by hřích, kdybychom se v Japonsku neocitly aspoň na jedné hodině karate. Byla bohužel jen jedna, ale i to se počítá. Navíc, když ji vyučoval Japonec s černým pásem. Karate je japonské bojové umění, které pochází z ostrova Okinawa. Úlohou karate je v prvné řadě sebeobrana. Právě proto se vyučuje na mnohých školách v rámci tělesné výchovy.

Tringelt

Dostat spropitné v zemi, kde se tringelty nedostávají, se počítá za zážitek, ne? Pracovali jsme na jedné soukromé akci a organizátor byl natolik spokojený, že nám v ten cečer poslal na pokoj květiny a tringelt v obálce.

České jídlo od Japonců

Restaurace, v níž jsme pracovali, byla česká. Ano, česká restaurace v Japonsku, kde pracovaly Slovenky. Takže jsme jídali deno-denně česká jídla, uvařená japonským kuchařem.

Onsen

Návštěva Japonska by nebyla kompletní bez jejich tradičních koupelí. Onseny jsou většinou určeny jen pro jedno pohlaví, tedy jednotlivé části jsou od sebe striktně odděleny. Do bazénků se obvykle chodí naze a voda bývá buď termální, nebo uměle ohřívaná. My jsme byly v krásném soukromém onsenu, který kromě vnitřního bazénu a malého pokoje, disponoval i krásným vnějším přírodním bazénem, přímo pod holým nebem. Ve většině japonských onsenů je zakázán vstup lidem s tetováním.

Fotka z malého SPA, které se nacházelo na letišti.

Tajfun

Podařilo se nám zažít i velká opatření před příchodem tajfunu, který by štěstí nepůsobil žádné vážné škody.

Továrna

A v neposlední řadě jsme si vyzkoušeli, jaké je to pracovat v továrně na alkohol. Jak taková výroba probíhá, jak se nalepují lahve a mnoho jiných činností, které jsme za jeden týden v továrně stihli vyzkoušet.

Japonec, který nám zazpíval Slovenskou hymnu

Ano, i to jsme zažily. Pán, který navštěvovat tento komplex několik let a potkal mnoho Slováků, se rozhodl naučit se slovenskou hymnu, kterou nám osobně zazpíval.

Pelipecky.sk, Nataly Adameova

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište prosím na redakce@pelipecky.cz. Pokud máte cool cestovatelský příběh, recenzi, reportáž nebo blog a chcete se o své zážitky podělit se světem, nebojte se nám svůj text poslat na novinky@pelipecky.sk. Rádi ho zveřejníme v sekci Cestopisy.


Speciální nabídky pro naše čtenáře

    • Půjč si auto přes Pelikán. Klikni, zvol si destinaci, porovnej ceny, vyber model auta a rezervuj. Auto si vyzvedneš po příletu na letiště. Kamarádíme se totiž s Rentalcars.com.
    • Naše srdcovka - cestovatelský newsletter, který odebírají desetitisíce cestovatelů v ČR i na Slovensku:
    5/5 - (1 vote)
Klikněte pro komentář
Nahoru